Marsala

Marsala

Marsala is een versterkte wijn afkomstig uit de stad Marsala op het eiland Sicilië in Italië. Het is een amberkleurige wijn met een alcoholgehalte van ongeveer 18-20%. Marsala wordt geproduceerd door het mengen van lokale witte druivensoorten, waaronder Grillo, Catarratto en Inzolia, en het toevoegen van een kleine hoeveelheid mistella, een mengsel van druivensap en alcohol.

Er zijn verschillende stijlen van Marsala-wijn, waaronder dry, semi-dry, sweet en semi-sweet. De smaak varieert van droog en nootachtig tot zoet en fruitig, afhankelijk van de stijl. De wijn ondergaat ook een rijpingsproces, waarbij hij minimaal één jaar tot wel 10-12 jaar in eikenhouten vaten wordt bewaard.

Marsala-wijn wordt vaak gebruikt in de Italiaanse keuken en kan worden gedronken als aperitief, digestief of als dessertwijn. Het wordt ook veel gebruikt in de bereiding van sauzen en bij het koken van gerechten zoals kalfslever, kip marsala en tiramisu.

Marsala-wijn is internationaal bekend en heeft een lange geschiedenis in de wijnindustrie. Het is een van de beroemdste wijnen die uit Sicilië komen en wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige wijnen ter wereld.

Filters
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filters
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Bekijken als Rooster Lijst