Italië

Italiaanse veganistische wijnen

Italië staat bekend om zijn rijke wijngeschiedenis en tegenwoordig produceren veel Italiaanse wijnmakers veganistische wijnen, die worden gemaakt zonder het gebruik van dierlijke producten of bijproducten in het wijnbereidingsproces.

Italiaanse wijnmakers gebruiken verschillende methoden om veganistische wijnen te produceren, zoals het gebruik van alternatieve klaringsmiddelen zoals bentoniet klei, actieve kool of erwteneiwit om onzuiverheden uit de wijn te verwijderen. Sommige wijnmakerijen gebruiken ook biologische of biodynamische landbouwpraktijken om hun druiven te laten groeien, wat de gezondheid van de bodem kan bevorderen en de behoefte aan synthetische pesticiden en meststoffen kan verminderen.

Voorbeelden van Italiaanse veganistische wijnen zijn die gemaakt van Sangiovese-, Barbera-, Nebbiolo- en Pinot Grigio-druiven. Veel van deze wijnen worden ook bestempeld als biologisch, biodynamisch of natuurlijk, wat aangeeft dat de wijnmaker stappen heeft ondernomen om hun impact op het milieu te verminderen en duurzame wijnbereidingspraktijken te promoten.

Filters
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 46

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst
Filters
Aflopend sorteren

Items 1-30 van 46

Pagina
per pagina
Bekijken als Rooster Lijst