Pounamu Special Selection Pinot Noir is een heerlijke rode wijn uit Nieuw Zeeland. Deze wijn is gemaakt van Pinot Noir druiven door wijnhuis Pounamu.
Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 14°C en 16°C.
Pounamu Wines is een wijnhuis gevestigd in Nieuw-Zeeland, in de regio Marlborough. Ze staan bekend om hun productie van kwalitatieve wijnen, voornamelijk Sauvignon Blanc en Pinot Noir.
De naam "Pounamu" is afkomstig van een speciaal soort groen mineraal dat in Nieuw-Zeeland wordt gevonden en als zeer waardevol en spiritueel wordt beschouwd door de Maori, de inheemse bevolking van Nieuw-Zeeland.
Pounamu Wines profiteert van het gunstige klimaat en de bodemgesteldheid van de regio Marlborough, wat bekend staat als een uitstekende wijnbouwregio. De koele nachten en warme dagen dragen bij aan de ontwikkeling van de intense aroma's en de evenwichtige zuurgraad van hun wijnen.
Pounamu Wines heeft zich gericht op duurzaamheid in hun wijnbouwpraktijken en streeft naar respect voor het milieu en de natuurlijke omgeving. Dit toont hun toewijding aan het behoud van het land waarop ze hun druiven verbouwen.
Pounamu Special Selection Pinot Noir is helder licht robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van pruimen, frambozen, rozen, kruiden en een rokerige toets. In het smaakpalet tonen van rijp klein rood fruit, iets van verse paddenstoelen en subtiele kruidigheid, die gepaard gaan met een elegante afdronk met zachte tannines en frisse zuren.
De druiven van eigen wijngaarden worden deels mechanisch en deels met de hand geoogst bij het vroege koele ochtendgloren om op deze manier zo snel mogelijk de druiven naar de vinificatieruimte te vervoeren en eventuele oxidatie te vermijden. Daar worden de druiven direct ontsteeld, licht gekneusd en krijgen voor enkele dagen een koude (10°C) inweking om hiermee meer kleur en aroma's te verkrijgen. Hierna wordt de most overgestoken op grote roestvrijstalen tanks om ruim twee weken lang temperatuur gecontroleerd de alcoholische fermentatie te ondergaan met wilde (druifeigen) gisten. Aansluitend volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse gebruikte eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en de rijping. Na ongeveer 12 maanden na de oogst wordt de wijn geassembleerd en na zeer lichte filtering gebotteld.
Heerlijke rode wijn die goed past bij lamsbout uit de oven, gegrilde eendenborst, varkenshaas, risotto met paddenstoelen en niet te rijpe kazen als citeaux en morbier.
Product | Pounamu Special Selection Pinot Noir |
---|---|
Land | Nieuw-Zeeland |
Producent - Brand | Pounamu Vineyard & Wines |
Type wijn | Rood |
Regio | Marlborough |
Druivensoort | Pinot Noir |
Prijs per fles | € 21,95 |
Jaargang | Mail: info@le-connaisseur.nl |