Italiaanse Prosecco is een mousserende wijn gemaakt in de regio Veneto in Italië. Het is gemaakt van de Glera-druivensoort en wordt meestal geproduceerd met behulp van de Charmat-methode, wat een snellere en goedkopere methode is in vergelijking met de traditionele methode die wordt gebruikt voor Champagne en Cava.
Het productieproces begint met het oogsten en persen van de Glera-druiven. Het sap wordt vervolgens gefermenteerd in roestvrijstalen tanks onder gecontroleerde temperaturen totdat het het gewenste alcoholgehalte heeft bereikt. Tijdens dit proces vindt een tweede gisting plaats in de tank, waar gist en suiker worden toegevoegd om de carbonatatie te creëren die Prosecco zijn kenmerkende bubbels geeft.
Na de gisting rust de wijn enkele maanden in de tanks om de smaken te laten ontwikkelen. Prosecco kan in verschillende stijlen worden gemaakt, van kurkdroog tot zoet, met als meest populaire de extra droge en brut-variëteiten.
Prosecco is een veelzijdige wijn en wordt vaak geserveerd als aperitief of in combinatie met lichte maaltijden, zoals zeevruchten, salades of fruit. Het is ook een populair ingrediënt in cocktails, zoals Bellini en Aperol Spritz.
Wij verkopen een uitgebreid assortiment van Prosecco's van beroemde Italiaanse wijnhuizen als Bolla, Giol, Bepin de Eto, Eugenio Collavini, Fasoli Gino, Pizzolato, Le Colture, Pratello, I Castelli, Franciacorta Castel Faglia en Val d'Oca.