Louis de Grenelle Acajou is een heerlijke rode mousserende Franse Loire wijn van het wijnhuis Louis de Grenelle. Deze wijn is gemaakt van 100% Cabernet Franc druiven.
Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 6°C en 8°C.
De kelders van Louis de Grenelle bevinden zich in het centrum van Saumur, hartje Loire. Louis de Grenelle (sinds 1859) is het laatste grote volledig onafhankelijke familiebedrijf gespecialiseerd in het maken van mousserende wijnen. Het bedrijf combineert oude traditionele productiemethoden met de moderne manier van produceren. Louis de Grenelle beschikt over bijzondere eigen wijngaarden die garant staan voor druiven van uitzonderlijke kwaliteit.
In 1976 namen de visionaire wijnmaker Hubert Bodet en twee zakenpartners deze toenmalige kelder in verval over, in strijd met ieders advies. In 2009 gaf Hubert Bodet het stokje over aan zijn dochter, Françoise Flao, die sinds 1983 betrokken is bij het bedrijf, bijgestaan door haar man, Jean Pierre Flao.
Françoise Flao maakt plannen voor de toekomst door zich te concentreren op het benutten van de ambachtelijke expertise van de wijnmakers en tegelijkertijd een vleugje moderniteit en innovatie toe te voegen. Françoise blijft echter de voorkeur geven aan een kwalitatieve werkwijze, waardoor zij door de jaren heen de kenmerkende Louis de Grenelle-stijl nooit in gevaar heeft gebracht.
Louis de Grenelle Acajou is een rode Crémant gemaakt van Cabernet Franc, de nummer 1 van de rode druivensoorten in de Loire-vallei. Deze druivensoort geeft de wijnen een uitzonderlijke soepelheid en finesse. In zijn kleur is deze wijn donker robijnrood met een zeer aantrekkelijke mousse in het glas. In de neus is het zeer aromatisch met tonen van klein rood fruit als aardbeien en krenten in combinatie met een vleugje cacao. In de mond is de wijn fluweelzacht met romige tannines in de afdronk die worden versterkt door een delicate zuurgraad.
De wijn is 12 maanden 'sur lattes' gerijpt wat hem een zachte mousse geeft.
Ideaal als aperitief of bij desserts met chocolade en roodfruit.
De Loire en haar vele zijrivieren hebben een significant matigend effect op de wijngaarden. Door een groot aantal microklimaten te creëren die allemaal de groei van de wijnstokken bevorderen, dragen ze bij aan de grote diversiteit van de wijnen uit de regio. Ze hebben ook een buffereffect, wat met name cruciaal is voor de productie van rijke, volle wijnen.
Product | Louis de Grenelle Acajou Demi-Sec |
---|---|
Appellation Contrôlée Frankrijk | AOC Crémant-de-Loire |
Land | Frankrijk |
Producent - Brand | La Maison Louis de Grenelle |
Type wijn | Mousserend, Biologisch |
Regio | Loire |
Druivensoort | Cabernet Franc |
Prijs per fles | € 16,95 |
Jaargang | Mail: info@le-connaisseur.nl |