López de Haro Rioja Rosado is een heerlijke Spaanse rosé wijn uit de Rioja regio in Spanje. Deze wijn is gemaakt van Garnacha en Viura druiven.
Aanbevolen serveertemperatuur tussen de 10°C en 12°C.
Bodega López de Haro ligt in het historische dorp San Vincente de la Sonsierra. Hier stijgt Bodega López de Haro uit boven een "zee van wijngaarden"’, geflankeerd door de rivieren Ebro en Sierra de Toloño. De bodega is in zijn geheel uitgegraven aan de zijkant van een berg. De selectie wijnen is vernoemd naar Don Diego López de Haro, oprichter van de stad Bilbao. Hacienda López de Haro is een serie wijnen die de eenvoud en de elegantie van grote klassiekers combineert met de huidige smaak van de consument. Het terroir in deze regio is van kalkhoudende klei. Dat levert een wijn op met verfijnde frisheid en een aangename lengte en afdronk.
Alle wijnen bij Bodega Hacienda López de Haro hebben iets gemeen: druiven uit de beste wijnregio’s van de D.O. Rioja, de toewijding waarmee de wijnmakers de wijngaard bewerken en de genegenheid die de wijnmakers besteden aan de bereiding van elke wijn. Vanaf ontvangst van de druiven in de bodega werkt men alleen met zwaartekracht voor de verplaatsing van de wijn. Dat betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van pompen, wat beter is voor de druiven en uiteindelijk ook beter is voor de wijn.
López de Haro Rioja Rosado heeft een heldere bleek roze kleur. Intense aroma's van rood fruit en romige banaan, maar ook met enkele bloemige tonen. In de smaak is het een aangename en zijdezachte wijn met een grote balans en een mooie zuurgraad, die tegelijkertijd hebzuchtig en fris is.
Rioja Rosado wordt gemaakt van Garnacha en Viura druiven, afkomstig van oude wijngaarden met een lage productie, gevestigd op het arme land van de terrassen van de Ebro in het gebied van San Vicente de la Sonsierra (La Rioja).
De druiven worden met de hand geplukt gedurende de hele maand oktober. Vanaf ontvangst van de druiven in de kelder werkt men met zwaartekracht. Dat betekent dat er geen gebruik wordt gemaakt van pompen, wat beter is voor de druiven en uiteindelijk de wijn. Maceratie duurt tussen 24 en 48 uur bij lage temperaturen, rond de 10 ° C. Vervolgens wordt het devatting proces uitgevoerd, waarbij op natuurlijke wijze een heldere en rosékleurige most wordt geëxtraheerd die 20 dagen fermenteert tussen 10-12 ° C.
Heerlijk als aperitief of bij salade met geitenkaas en framboos en frisse desserts met zomerfruit.
Product | López de Haro Rioja Rosado |
---|---|
Denominación | DOCa Rioja |
Land | Spanje |
Producent - Brand | Bodega López de Haro |
Type wijn | Rosé |
Regio | Rioja |
Druivensoort | Overige druiven rosé |
Prijs per fles | € 10,95 |
Jaargang | Mail: info@le-connaisseur.nl |