Les Bertrand Fleurie Cuvée du Chaos is een heerlijke rode biologische Franse Beaujolais Fleurie wijn van Domaine Les Bertrand uit Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van Gamay druiven.
Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 14°C en 16°C.
Domaine Les Bertrand is een familiebedrijf in de Beaujolais-regio in Frankrijk, dat al drie generaties lang wijnen produceert. De wijngaarden van het domein bevinden zich in de gemeenten Lantignié en Régnié, in het hart van de Beaujolais.
Domaine Les Bertrand is toegewijd aan het produceren van hoogwaardige Beaujolais-wijnen die de unieke kenmerken van de regio weerspiegelen. De familie Bertrand zet zich in voor duurzame wijnbouw en gebruikt natuurlijke vinificatiemethoden.
De wijngaarden van Domaine Les Bertrand beslaan een oppervlakte van 12 hectare. De bodem is samengesteld uit graniet en zandsteen, wat zorgt voor minerale en complexe wijnen.
De druivenrassen die op Domaine Les Bertrand worden verbouwd zijn Gamay en Chardonnay.
Domaine Les Bertrand is een familiebedrijf dat al generaties lang wijn maakt in de Beaujolais-wijnstreek in Frankrijk. Yann Bertrand, de huidige wijnmaker, is gepassioneerd over de Gamay-druif en streeft ernaar wijnen te maken die de pure expressie van deze druif en het terroir van Beaujolais weerspiegelen.
Fleurie is een van de tien cru's van Beaujolais, Fleurie wijnen zijn zonder twijfel de meest vrouwelijke van de Beaujolais-crus. Allereerst worden ze geteeld in een weelderige groene omgeving, in het hart van prachtige lieux-dits die wijnen produceren met een prachtige karmozijnrode kleur.
Cuvée du Chaos is helder, robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van bessen, frambozen en bloemen. In de smaak tonen van rijp klein rood fruit, iets van zoethout en een subtiele mineraligheid, die gepaard gaan met zachte tannines en frisse zuren in de verfijnde afdronk.
Fleurie Cuvée du Chaos van Les Bertrand is afkomstig van een wijngaard die 1,1 hectare groot is en waarvan de stokken een gemiddelde leeftijd hebben van ruim tachtig jaar. Na een strenge en selectieve handmatige oogst, worden de druiventrossen ontsteelt. Vervolgens ondergaan de druiven ongekneusd en temperatuur gecontroleerd (10-12°C) zonder toevoeging van zwavel de alcoholische fermentatie (macération carbonique) op betonnen cuvées. Na 20 tot 25 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn middels zwaartekracht overgestoken op oudere eikenhouten barriques, om hierin de malolactische gisting te laten voltrekken. Na een rijping van 9 maanden wordt de wijn geassembleerd, zonder filtering, zonder toevoeging van zwavel en door middel van zwaartekracht gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biodynamische regels en voorschriften.
Les Bertrand Fleurie Cuvée du Chaos is een perfecte wijn om te serveren bij mooie vleeswaren als b.v. saucisson sec de Bourgogne, rosette de Bourgogne en paté en croute, en verder coq au beaujolais, pot-au-feu en kazen als Comté en Gruyère of Citeaux.
Product | Les Bertrand Fleurie Cuvée du Chaos |
---|---|
Appellation Contrôlée Frankrijk | AOC Fleurie |
Land | Frankrijk |
Producent - Brand | Domaine Les Bertrand |
Type wijn | Rood, Biologisch |
Regio | Beaujolais |
Druivensoort | Gamay |
Prijs per fles | € 34,95 |
Jaargang | Mail: info@le-connaisseur.nl |