iLauri Poggio Dragone Rosso Terre di Chieti is een heerlijke Italiaanse rode wijn uit de regio Abruzzo. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis iLauri van Sangiovese druiven.
Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C en 18°C.
Azienda iLauri is een wijnbedrijf gevestigd in de regio Abruzzo in Italië. Het is eigendom van de familie De Fermo en is gespecialiseerd in de productie van kwaliteitswijnen uit de regio.
De wijngaarden van Azienda iLauri beslaan ongeveer 50 hectare en liggen verspreid over verschillende locaties in Abruzzo, waaronder de provincies Chieti en Pescara. De regio staat bekend om zijn gunstige klimaat en bodemgesteldheid, die de groei van druiven van hoge kwaliteit mogelijk maken.
Het wijnassortiment van Azienda iLauri omvat zowel rode als witte wijnen, waarbij ze gebruik maken van inheemse druivensoorten uit Abruzzo, zoals Montepulciano d'Abruzzo voor rode wijnen en Trebbiano en Pecorino voor witte wijnen. Het bedrijf streeft naar het behoud van de traditionele wijnbereidingsmethoden en het respecteren van het terroir om wijnen te produceren die de kenmerken van de regio weerspiegelen.
De wijnen van Azienda iLauri staan bekend om hun uitstekende kwaliteit, evenwichtige smaken en expressieve karakter. Of het nu gaat om de fruitige en kruidige rode wijnen of de frisse en levendige witte wijnen, het wijnhuis streeft naar het creëren van wijnen die de diversiteit en het potentieel van Abruzzo weergeven.
iLauri Poggio Dragone Rosso Terre di Chieti is helder, doorzichtig paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe zwarte bessen, bramen en iets van specerijen. In het smaakpalet tonen van sappig rijp klein roodzwart fruit met een lichte kruidigheid, die in de afdronk begeleid worden door zachte tannines en milde zuren.
Begin september worden de druiven met de hand geoogst waarna men in de vinificatiekelder, na ontsteling en lichte kneuzing van de druiven, twee weken lang een temperatuur gecontroleerde (28°C) alcoholische gisting laat plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Vervolgens persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten 3400 liter vaten van Sloveens eikenhout om de malolactische gisting te laten voltrekken met aansluitend een rijping van drie maanden. In het voorjaar na de oogst wordt de wijn geassembleerd en na een lichte filtering gebotteld.
Heerlijk bij een picknick, barbecue, stoofschotels, gebraden varkensbuikspek (porchetta), pastagerechten, pizza, vegetarische lasagne en ratatouille.
Product | iLauri Poggio Dragone Rosso Terre di Chieti |
---|---|
Denominazione | IGT Terre di Chieti |
Land | Italië |
Producent - Brand | Azienda Vinicola iLauri |
Type wijn | Rood |
Regio | Abruzzo |
Druivensoort | Sangiovese |
Prijs per fles | € 7,95 |
Jaargang | Mail: info@le-connaisseur.nl |