Giol Merlot Barrique

Giol Merlot Barrique

Giol Cabernet Sauvignon Barrique

Giol Cabernet Sauvignon Barrique

Giol Merlot Senza Solfiti

€ 11,75
SKU
W2B-20220920-06

Giol Merlot Senza Solfiti

Giol Merlot Senza Solfiti (zonder toegevoegd sulfiet) is een Italiaanse biologische en veganistische rode wijn uit de Veneto regio. Deze wijn is gemaakt van 100% Merlot druiven.

Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 16°C en 18°C.

Azienda Agricola Giol

Azienda Agricola Giol ligt in het hart van San Polo di Piave, op 35 km afstand van Venetië (Veneto) en is het oudste Prosecco huis uit Italië (1427). Het handelsmerk van dit wijnhuis is het tegenwoordig onbewoonde kasteel Giol. Hier liggen in de kelders, onder toeziend oog van de jonge Venetiaanse wijnmaker Vittorio Carraro, de wijnen te rijpen, achter meters dikke muren en daardoor op een constante temperatuur.

De recente geschiedenis van het kasteel en de wijnkelders gaat terug naar de gebeurtenissen rond 2 families: eerst de familie Papadopoli en later de familie Giol. De graaf Papadopoli, een Venetiaanse bankier, gebruikte het kasteel als zijn zomerverblijf en verliet Venetië tijdens die maanden om de supervisie te houden over de oogst op zijn oneindige landgoed. In 1923 verkocht de familie het enorme landgoed met meer dan 60 tot het landgoed behorende boerderijen en het kasteel aan commandant Giovanni Giol. Hij was net teruggekeerd uit Zuid-Amerika na een zeer succesvolle emigratieperiode. Hij betrok het kasteel en ging verder met het werk van de graaf. Met behoud van de structuur en de oude wijnkelders, bouwde hij een tweede vatenkamer, nog steeds bekend wegens zijn afmeting en charme. Na de bijdragen van de volgende drie generaties is het volledige complex in een uitstekende staat en is er een wijnhuis overgebleven waar geweldige wijnen worden geproduceerd. Allen van biologische druiven gemaakt, veganistisch, soms ook zonder toegevoegd sulfiet en met relatief lage alcoholpercentages.

Giol Merlot Senza Solfiti

Giol Merlot Senza Solfiti (zonder toegevoegd sulfiet) heeft een robijnrode kleur is niet bijzonder diep is, de wijn onthult zijn aard als een gemakkelijke wijn die ideaal is om dagelijks bij het eten te drinken. De neus toont zeer delicate bloemige tonen, die mooi combineren met aroma's van vers bessenfruit en wilde kersen. Het goed gestructureerde, evenwichtige en licht tannine smaak heeft een aantrekkelijke, zachte afdronk.

Tijdens de fermentatie produceren de gisten sulfieten, zij het in veel kleinere hoeveelheden dan die toegevoegd door de oenoloog. Dus zelfs als er geen extra sulfieten worden toegevoegd (door de oenoloog), zal de wijn er nog steeds sporen van bevatten. De vaardigheid ligt in het creëren van condities, hygiëne van de druiven en de kelders van het wijnhuis, vinificatietijden en -temperaturen, selectie van sulfietarme gisten enzovoorts, die leiden tot de laagst mogelijke vorming van sulfiet.

Wijn - Spijs

Een wijn die goed te combineren is met pasta met vleessaus, Mexicaanse wraps, eierpasta, worstjes en charcuterie.

Meer informatie
Product Giol Merlot Senza Solfiti
Land Italië
Producent - Brand Azienda Agricola Giol
Type wijn Rood, Biologisch, Vegan
Regio Veneto
Druivensoort Merlot
Prijs per fles € 11,75
Jaargang Mail: info@le-connaisseur.nl
Minimum aantal 1