Giacomo Fenocchio Barolo Cannubi is een rode wijn van wijnhuis Giacomo Fenocchio uit Piemonte Italië. Deze rode wijn is gemaakt van Nebbiolo druiven.
Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 18°C en 20°C.
Wijnhuis Giacomo Fenocchio staat sinds 1989 onder leiding van Claudio Fenocchio. Hij nam toen het familiedomein over van zijn plots overleden vader. Hij is blijven werken in de traditionele stijl van Barolo, net als de vier generaties Fenocchio voor hem. In de eerste jaren van Claudio was deze traditionele benadering nog niet zo voor de hand liggend, want in de jaren 90 kwamen de modernisten zeer snel in opkomst. Barolo's met veel nieuw hout en fruitextractie werden de norm. Gelukkig bleek Claudio koersvast, met grote erkenning en reputatie tot gevolg.
De Fenocchio’s wonen en werken op het bovenste deel van de wijngaard Bussia (Bussia Soprana), in het geografische hart van appellatie Barolo. Ze hebben ook een flink aantal percelen op deze illustere gaard. Verder beschikken ze over enkele wijngaarden in de Cru’s Castellero en Villero, een prachtig perceel op de opper Cru Cannubi, en enkele fraaie perceeltjes in Roero (voor de witte Arneis).
Fenocchio beschouwd zijn boerderij als een biologische onderneming, hoewel ze nog niet zijn gecertificeerd. Ze nemen echter deel aan het Europese project dat duurzame landbouw stimuleert en ze volgen landbouwpraktijken die al generaties lang worden doorgegeven. Wat dit familiebedrijf al generaties lang consistentie heeft gegeven, is het respect voor het werk van hun voorouders en de bereidheid om deze traditie voort te zetten.
Giacomo Fenocchio Barolo Cannubi, een wijn uit Piemonte Italië, heeft een diepe granaatrode kleur. Het boeket is rijk aan fruit en bloemen met sterke warme gekruide geuren. Een elegante en fluweelachtige wijn, die wordt gekenmerkt door zijn volledigheid, balans en rijpingspotentieel.
Dit is een zeer exclusieve wijn van de beroemde Cannubi wijngaard. Zeer zwoele en toegankelijke Nebbiolo. Ondanks de toegankelijkheid is de wijn gelaagd en heeft diepte. Traditioneel gemaakt door een langzame rijping op grote houten vaten.
Deze Barolo is voortreffelijk bij gebakken en gegrild rundvlees (klassiek is ‘brasato al Barolo’, afgemaakt met kruiden, boter of rundvet en uiteraard Barolo), krachtige stoofschotels, hartige pastagerechten, wildgerechten met paddenstoelen en bij diverse kazen.
Product | Giacomo Fenocchio Barolo Cannubi |
---|---|
Denominazione | DOCG Barolo |
Land | Italië |
Producent - Brand | Giacomo Fenocchio Vini |
Type wijn | Rood, Biologisch |
Regio | Piedmont |
Druivensoort | Nebbiolo |
Prijs per fles | € 89,95 |
Jaargang | Mail: info@le-connaisseur.nl |