Brandini Barolo is een heerlijke Italiaanse biologische rode wijn Barolo uit Piëmonte Italië. Deze wijn is gemaakt door wijnhuis Brandini van Nebbiolo druiven.
Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 18°C en 20°C.
Soms moet je, om je ideaal te bereiken, de moed opbrengen om de moeilijkste weg te nemen. Dit bedrijf, dat de beroemde wijnen van de regio Langa produceert, is slechts 24 jaar oud. In het wijnuniversum is dat echt jong. Maar zij geloven dat de belangrijkste factor bij het produceren van deze wijnen niet de leeftijd is, maar de toewijding tot de traditie. Zij geloven in jonge, getalenteerde en capabele mensen met duidelijke en haalbare doelen. Ze beoefenen al jaren biologische landbouw, omdat ze hun grond in een betere staat willen achterlaten dan ze er in hebben gevonden. Al hun keuzes zijn gebaseerd op het respect voor het milieu, voor degenen die met hen werken en voor hun klanten.
Deze Azienda ligt op de heuvelrug van La Morra, in het gehucht Brandini. De wijngaarden liggen in de directe omgeving. Naast dat dit één van de hoogste plekken is in appelatie Barolo, heeft dit deel van het gebied ook relatief zanderige bodems. De terroirs van Brandini geven de wijnen daardoor relatief veel souplesse en rondeur, vooral de Nebbiolo geeft dit ongekende charme. De Barolo’s zijn hierdoor op relatief jonge leeftijd al op dronk. Ook de rest van het gamma verleidt met zwoele en zachte smaken.
Brandini Barolo DOCG, een Italiaanse rode wijn uit Piemonte, heeft een granaat rode kleur. Zeer fijne, kruidige en fruitige aroma's met bloemige noten van rozen en bessen. Een ongecompliceerde wijn met een stevige body.
De wijnen van Brandini zijn zwoel, zacht en heel schoon. De Barolo's zijn op relatief jonge leeftijd al op dronk. De wijngaarden liggen op de hoogste heuvelrug van La Morra. Deze appelatie heeft de meest zanderige bodems van Barolo. Dit terroir geeft de meest soepele en ronde wijnen en met de Nebbiolo kan dit zeer goed uitpakken.
Sinds 2007 is Brandini in handen van de familie Bagnasco. Brandini werkt biologisch. Aan ambities geen gebrek. In de kelder wordt leiding gegeven door de voormalig wijnmaker van Bruno Giacosa. De manier van wijnmaken is uiterst traditioneel. Grote foeders, spontane vergisting en een lange rustige rijping.
Heerlijke Italiaanse Barolo wijn die uitstekend smaakt bij rood vlees en (harde) kazen.
Product | Brandini Barolo DOCG |
---|---|
Denominazione | DOCG Barolo |
Land | Italië |
Producent - Brand | Agricola Brandini la Morra |
Type wijn | Rood, Biologisch |
Regio | Piedmont |
Druivensoort | Nebbiolo |
Prijs per fles | € 53,95 |
Jaargang | Mail: info@le-connaisseur.nl |