Anne Gros & Jean Paul Tollot L'O de la Vie is een heerlijke Franse Languedoc-Roussillon wijn van Domaine Anne Gros & Jean Paul Tollot uit Frankrijk. Deze rode wijn is gemaakt van Syrah druiven.
Aanbevolen serveer temperatuur tussen de 15°C and 17°C.
Domaine Anne Gros & Jean Paul Tollot is een gerenommeerd wijnhuis dat voortkomt uit de samenwerking tussen Anne Gros en Jean Paul Tollot, twee gevierde wijnmakers uit de Bourgogne en de Languedoc. Ze hebben hun krachten gebundeld om unieke en opvallende wijnen te produceren die het beste van beide regio's combineren.
Het wijnhuis is gevestigd in Minervois, een wijnregio in de Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk. Het estate beslaat ongeveer 15 hectare wijngaarden, waarbij ze werken met verschillende druivensoorten, waaronder Syrah, Grenache, Carignan, en Cinsault.
Wat Domaine Anne Gros & Jean Paul Tollot onderscheidt, is hun focus op biologische en biodynamische landbouwpraktijken. Ze hechten veel waarde aan duurzaamheid en respect voor het milieu, wat resulteert in gezonde wijngaarden en kwaliteitsdruiven.
De wijnen van Domaine Anne Gros & Jean Paul Tollot zijn bekend om hun elegantie, balans en complexiteit. Ze streven naar expressie van het terroir en de druivensoorten in hun wijnen, waarbij ze streven naar harmonie tussen fruitige aroma's, fijne tannines en een levendige zuurgraad.
Anne Gros & Jean Paul Tollot L'O de la Vie is diep donker paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe wilde frambozen, zwarte kersen, peper en iets van viooltjes. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, jeneverbessen en een kruidige toets, die gepaard gaan met een zachte afdronk met rijpe tannines en frisse zuren.
De L'O de la Vie van Domaine Anne Gros & Jean-Paul Tollot komt van een acht jaar oude wijngaard die twee hectare groot is. Na de handmatige pluk worden de Syrah druiventrossen geselecteerd, ontsteelt en licht gekneusd. Na een korte inweektijd laat men de temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Ongeveer drie weken later volgt de persing van de druiven en wordt 50% van de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks en 50% op gebruikte barriques, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring of filtering gebotteld.
Dit is een uitgebalanceerde wijn, zeer precies en dorstlessend. Heerlijk als aperitief en een wijn die ook goed samengaat met geroosterd vlees en charcuterie.
Product | Anne Gros & Jean Paul Tollot L'O de la Vie Syrah |
---|---|
Appellation Contrôlée Frankrijk | Vin de France |
Land | Frankrijk |
Producent - Brand | Anne Gros & Jean Paul Tollot |
Type wijn | Rood |
Regio | Languedoc - Roussillon |
Druivensoort | Syrah |
Prijs per fles | € 22,95 |
Jaargang | Mail: info@le-connaisseur.nl |