Altolandon Rayuelo is een heerlijke Spaanse rode wijn uit de Manchuela regio in Spanje. Deze wijn is gemaakt van Bobal druiven.
Aanbevolen serveertemperatuur tussen de 16°C en 18°C.
Bodegas Altolandon ligt in Landete, Cuenca tussen drie provincies: Valencia, Cuenca en Teruel, op een hoogte van 1100 meter gemeten vanaf het hoogste punt. Het landgoed beslaat in totaal 120 hectare en in het midden daarvan ligt de wijnmakerij. De filosofie van Altolandon is het maken van kwaliteitswijnen afkomstig van kwaliteitsdruiven. De gedreven Rosalia Molina is de drijvende kracht achter Altolandon.
Alles wat met de wijngaard te maken heeft, wordt met de grootste zorg omkleed. De wijn komt van de druif, maar de hoogte waar ze groeien en het terroir waar het vandaan komt zijn essentieel voor het eindresultaat. De klimatologische omstandigheden: grote hoogte en veel zonuren, zorgen ervoor dat tijdens de laatste maanden van de ontwikkeling van de druif een langzame en evenwichtige rijping ontstaat. De wijnen van deze druiven bieden een verscheidenheid aan kleur, diepte en breedte van smaken en een grote complexiteit in de mond. Door de hogere zuurgraad en door het aandeel van de aanwezige tannines zijn ze zeer geschikt voor rijping op vat. Irreptible rijpt 4 maanden op hout en de Rayuelo 8 maanden.
Altolandon Rayuelo een Spaanse rode wijn heeft een diepe rode granaatkleur. Aroma's van zwart fruit, als bessen en bramen gecombineerd met specerijen. In de mond is de wijn vol, krachtig en complex. Donker fruit wordt gecombineerd met zijdezachte tannines, zoethout, peper en eikenhouten tonen.
Nadat het fruit is geplukt gaat het naar de modern uitgeruste wijnmaak ruimte. Er wordt geen gebruik gemaakt van industriële gisten, maar uitsluitend de natuurlijk op de druif voorkomende. De schillen blijven gemiddeld 2 tot 3 weken in contact met het sap waarna een lichte persing volgt. Hierna gaat de jonge wijn richting de vatenkelder voor verdere rijping in barriques. Men vervangt jaarlijks circa 25% van deze vaten. Alle wijnen ondergaan malolactische gisting in het vat. Rayuelo rijpt 8 maanden in barriques. Nadat de wijn op fles is gebracht rust deze nog minimaal 8 maanden voordat de wijn op de markt komt.
Aanbevolen bij rundvlees, pittige oosterse vleesgerechten, wild, lamsracks en stoofvlees.
Product | Altolandon Rayuelo |
---|---|
Denominación | DO Manchuela |
Land | Spanje |
Producent - Brand | Bodegas Altolandon |
Type wijn | Rood, Biologisch |
Regio | Cuenca |
Druivensoort | Overige druiven rood |
Prijs per fles | € 14,95 |
Jaargang | Mail: info@le-connaisseur.nl |